• Na gazdovskom dvore

          • Do galérie Na gazdovskom dvore boli pridané fotografie.

             

            Na gazdovskom dvore Stretnutie FS Bukovec a detí zo školy v priestoroch múzea a knižnice objavilo čaro myšlienky, že staršia generácia odovzdáva skúsenosti mladšej generácii a naopak.

            Významné stretnutie sa uskutočnilo 31. mája 2019. O občerstvenie sa postarali členky Bukovca a sladkosti a pitie pre deti poskytla COOP Jednota s. d. Prievidza. Deti sa zaujímali o pranie na rumpli. Skúsili porozumieť pravidlám detskej hry picík a postupu pri výrobe fungy. Dvor sa ozýval  výskotom detí. Ticho nastalo vo chvíli, keď sa všetci prítomní presunuli do knižnice sledovať výrobu farebných sviečok z parafínu. Vyzdobenými sviečkami obdarovali hostí – seniorov z Novák. Nálada bola taká výborná, že prítomným sa nechcelo rozísť.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2018/2019

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Diviaky nad Nitricou oznamuje, že

            slávnostné ukončenie

            školského roka 2018/2019

            bude dňa 28. júna 2019, t.j. v piatok

            o 8:00 hodine na nádvorí školy.

            Svätá omša sa uskutoční v rímsko-katolíckom kostole Diviaky nad Nitricou o 07:15 hodine.

          • Výlet Banská Štiavnica

          • Žiaci siedmeho ročníka spoznávali na školskom výlete Banskú Štiavnicu a okolie. Najskôr absolvovali prehliadku kaštieľa SV. Anton a potom sa presunuli do centra mesta, ktoré je zapísané v zozname pamiatok UNESCO. Ďalšia zastávka bola v mineralogickom múzeu Berggericht. Veľkou výzvou bola pre žiakov Kalvária, ktorá sa odmenila nádherným výhľadom.

          • Spolupráca ZŠ s MŠ

          • Poslednou úlohou plánu spolupráce základnej školy s miestnou materskou školou bolo podujatie Športujeme v telocvični. Spoločne sme si zacvičili a zabavili sa. 

          • Deň detí

          • Slnečný, krásny, veselý, poučný, šťastný, zaujímavý a pestrý Deň detí zažili naši prváci, druháci, tretiaci a štvrtáci 31. 05. 2019, keď so svojimi pani učiteľkami prijali pozvanie vedenia, pani učiteliek a žiakov zo Základnej školy s materskou školou v Diviackej Novej Vsi. Veľká vďaka za pozvanie a príjemnú atmosféru spoločného dopoludnia!

          • Logopedická starostlivosť v 1.ročníku

          • Počas školského roku pravidelne každé dva týždne chodila do našej školy PhDr. Monika Novotková zo Súkromného centa  špeciálno-pedagogického poradenstva v Zemianskych Kostoľanoch, ktorá s niektorými prvákmi pracovala na správnej výslovnosti. V pondelok 27.5. bola posledná logopédia, na ktorej boli žiaci za svoju usilovnosť odmenení diplomom.    

          • Deň matiek

          • Deti z ŠKD boli so svojim programom potešiť mamičky, staré mamy, babky a babičky v Senior klube Banky. Pripravili si pekné pásmo básní, ktoré oživili  peknými  piesňami  o mame  a  hrou na hudobný  nástroj . Dúfame, že sme týmto  programom spestrili našim starenkám upršaný deň a vyčarili úsmev na ich láskou poznačených tvárach.  Tešíme sa na najbližšie stretnutie. Deti z ŠKD.

          • Galéria detských snov

          • Základná škola Vás pozýva na stretnutie s detským umením pod názvom Galéria detských snov. Výstava výtvarných žiackych prác potrvá od 27. 5. do 7. 6. 2019 v priestoroch základnej školy. Tešíme sa na Vašu návštevu.

          • Školský slávik 2019

          • Dnes, 22. mája 2019, sa stretli na jednom mieste žiaci, ktorí radi spievajú. Svoje hlasy, piesne a radosť zo spevu ukázali v speváckej súťaži Školský slávik 2019. Úspešní boli všetci speváci, lebo svojim spevom šíria krásu, radosť a dobrú náladu. Úžasne je, že tie sme si dnes so sebou mohli vziať zo súťaže, mini tvorivej speváckej dielničky aj z citlivých postrehov, ktorými sa speváci i porotkyne navzájom ocenili na záver Školského slávika. Ako sa im darilo podľa rozhodnutia poroty?

            V I. kategórii: 1. miesto Romanka Adamcová z 1.A

                                  2. miesto Bianka Ďurišová z 3.A

                                  3. miesto Jakub Tkáč z 3.A,

            v II. kategórii: 1. miesto Lucka Hanusová z 5.A

                                   2. miesta Miška Juríková z 5.A a Emka Tkáčová zo 4.A,

            v III. kategórii:1. miesto Katka Kalfasová z 8.A

                                  2. miesto Lenka Kalfasová zo 7.B

                                  3. miesto Dominika Vachová zo 7.A,

            Cenu diváka získala Miška Juríková.

            Ďakujeme a gratulujeme. Už teraz sa tešími na budúcich slávikov, tak dospievania!              

          • Koncoročný výlet Obrovo

          • Blížiaci sa záver školského roka patrí už tradične aj školským výletom. Tento rok žiaci prvého stupňa navštívili krásnu Čutkovskú dolinu. Priamo v domove obra Čutka si vyskúšali svoje sily na rôznych atrakciách ako obrova lyžica, obrova posteľ, rybačka či puzzle.  Veľkú radosť mali z jazdy na gombíku na obrovej šnúre na šaty.

          • Krajská súťaž a prehliadka detských folklórnych súborov


          • Na krajskej súťaži a prehliadke detských folklórnych súborov dňa 04.05.2019 v Zemianskych Kostoľanoch, organizovanej RKC v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, bola skvelá folklórna atmosféra! Atmosféru vytvorili detské folklórne súbory Trenčianskeho kraja: Kopaničiarik z Myjavy, Kornička z Trenčína, Mladosť z Považskej Bystrice, Malý Vtáčnik z Prievidze, Studnička z Diviak nad Nitricou a Podžiaranček z Papradna. Hoci deti zo Studničky boli najmladšími účastníkmi krajskej prehliadky, vnímali s nadšením stretnutia so staršími deťmi ostatných zúčastnených súborov, veď rovnako ako deti zo Studničky venujú voľný čas folklóru. Choreografiu Studničky pod názvom Konečne zo školy! ocenila odborná porota, panie Krausová a Pánisová a páni Ondejka a Malega  skvelým strieborným pásmom. Odborné rady poroty a úžasné ocenenie sú pre nás inšpirujúce a povzbudzujú „Studničkárov“ k ďalšiemu šíreniu hier, zvykov, jazyka našej obce.  Úspech nás úprimne teší a deťom gratulujeme! Veľká vďaka patrí aj rodičom, vedeniu školy, porote a organizátorom za príjemný priebeh prehliadky. Ďakujeme!

          • EASTER HUNT

          •  

            V rámci multikultúrnej výchovy sa dňa 16.apríla uskutočnila na našej škole akcia EASTER HUNT (hľadanie veľkonočných vajíčok) podľa tradícii v anglicky hovoriacich krajinách. Toto hľadanie si vyskúšali tretiaci, štvrtáci, piataci a ôsmaci.  V anglicky hovoriacich krajinách sa Veľkonočné zvyky podstatne líšia od slovenských. Veľkonočný zajko (Easter Bunny) v noci poschováva v záhrade čokoládové vajíčka. Ráno ich deti (chlapci aj dievčatá) hľadajú a nájdené vajíčka si vkladajú do košíčka. Mnohé slovenské dievčatá by vraj dali prednosť takýmto zvykom ...

          • Exkurzia Hronsek a Sliač

          •  

            Posledný deň pred veľkonočnými prázdninami sa žiaci 1.stupňa vybrali na exkurziu, počas ktorej navštívili drevený artikulárny kostol v obci Hronsek (zaradený do zoznamu UNESCO) a kúpeľný park v Sliači. Tam mohli ochutnať a nabrať si minerálnu liečivú vodu z prameňov Štefánik, Bystrica, Lenkey alebo Adam.   

          • Zápis do 1. ročníka

          • V pondelok, 08.04.2019, žila naša škola vravou detí i dospelých dlhšie ako inokedy. Budúci žiaci prišli na zápis do 1. ročníka. Atmosféra zápisu bola príjemná, veselá, hravá i trošku napätá v duchu rozprávky Tri prasiatka a vlk. Predškoláci ukázali s najlepším osobným výkonom ako vedia komunikovať, rozumieť pokynom, akí sú zruční v obliekaní, kreslení, poznaní farieb, geometrických tvarov, sústredení na činnosť, rozprávaní básničiek, držaní ceruzky... Budúci prváci snaživo a hravo plnili každú úlohu, ktorú pani učiteľky zodpovedne pripravili. Možno aj preto sa budúcim žiakom darilo, že ich sprevádzali staršie žiačky preoblečené za veselé postavičky z rozprávky. Na prvákov sa v septembri veľmi tešíme a prajeme veľa úspechov v škole!

          • Čitateľský oriešok 5

          •  

            Do 5. ročníka Čitateľského orieška sa zapojili naši druháci, tretiaci, štvrtáci.  Z celkového počtu vyše 30 000 prác, ktoré do súťaže prihlásili základné školy z celého Slovenska, odborná porota vybrala spolu 999 kresieb.  Druháci čítali príbehy O chlapcovi, ktorý nevedel prestať jesť a Karneval. Medzi 333 najkrajších prác boli vybrané práce Tomáša Lagina a Michaely Tomkovej. Tretiaci čítali príbehy Jedno oko, druhé oko a Príbeh silného býka. Štvrtáci čítali príbehy Zničené magnólie a Čoho sa Bruno bojí. Medzi  333 najkrajších prác boli vybrané ilustrácie Diany Petrášovej, Anety Fodorovej, Alexandry Volovskej, Emy Tkáčovej, Hanky Kalfasovej, Vanessy Vivien Uhlárovej, Emmy Iliašovej. Je zrejmé, že inštrukcie k výtvarnému spracovaniu boli podané správne a boli splnené sledované kritéria. Výtvarníčka  Zuzana Lukáčová pridala komentár k detským výtvorom: - Je veľmi dôležité, aby deti nekreslili maličkých ľudkov, ale aby pochopili, že plocha výkresu sa má zaplniť postavami. Ďalej to je kompozícia a vypracovanie, teda precíznosť. Aj tentokrát bol celkom pekný počet tých, ktorí sú trpezliví pri vypĺňaní jednotlivých plôch farbou. –

             

            Naši žiaci sa neumiestnili v celkovom hodnotení ani vo facebookovej súťaži na popredných miestach, no ich snaha a úsilie si zaslúži pochvalu a uznanie. Ďakujeme šikovným tvorivým deťom a pani učiteľkám Jánoškovej, Hanusovej, Hatványiovej za účasť v súťaži spoločnosti Raabe Bratislava.

             

            Všetky práce sa dajú pozrieť na https://www.skolskyportal.sk/sutaz/sutaz-citatelsky-oriesok-5-pre-ziakov-2-3-4-rocnika-zs#event-tab-finalisti.

             

          • Noc s rozprávkarom 6

          • Do galérie Noc s rozprávkarom 6 boli pridané fotografie.

             

            Šiesta Noc s rozprávkarom sa konala v noci z piatku 5. apríla na sobotu 6. apríla 2019   Podvečerné a večerné aktivity v škole realizovalo  42  žiakov a sedem vyučujúcich: pani učiteľky Paulďurová, Hatványiová, Hanusová, Vargová, Pavlovičová, Grmanová, Jánošková.

             

             

            Žiaci prichádzali do školy pol hodinu pred oficiálnym začiatkom. Spacáky na spanie si rozložili spolu s rodičmi na žinenky v triedach podľa zoznamov. Deti sa po celý večer občerstvovali vynikajúcimi pochúťkami od maminiek.

            Noc s rozprávkarom bola venovaná stále žijúcemu autorovi Erikovi Jakubovi Grochovi. Spisovateľ, ktorý sa stretáva so svojimi deťmi len prostredníctvom internetu. Žije na samote v jednoduchých podmienkach. Literárne dielo, s ktorým sa po celý večer pracovalo, začal tvoriť ako deväťročný na motívy kamaráta z tábora. Dotvoril ho v dospelom veku. Volá sa Tuláčik a Klára. Kniha bola preložená aj do taliančiny, pretože neuveriteľné príbehy dievčatka a psíka motivujú čitateľa zamýšľať sa nad silou priateľstva.  

            V škole sa dolná chodba premenila pod rukami vyučujúcich na tvorivé prostredie, v ktorom sa pracovalo v tímoch. Otvorenie, privítanie, oboznámenie s časovou priamkou, komunita, energizér na vtiahnutie do témy večera vzbudili zvedavosť detí, ktoré sa so svojimi očakávaniami boli ochotné podeliť aj s ostatnými. Potom sa všetci presunuli do knižnice. V komentovanej prezentácii pani učiteľka priblížila biografiu autora. Návšteva knižnice sa ukončila energizérom na zapamätanie informácií zo životopisu Grocha.

             

             

             

            Aktívnej tvorivej práci v čitateľskej dielni predchádzalo tvorenie skupín. Zvolení boli lídri (siedmačky a ôsmačky) a tí si zostavili svoj tím. Až do polnoci sa pracovalo tímovo. Čítali sa príbehy, reprodukovali, prezentovali vlastné nápady a písali sa listy. Odmenou za kreativitu, odvahu a istotu pri prezentácii bola nezvyčajná odmena. Tímy sa vžili do rolí kuchárov. Podľa receptov vznikli jedlá na sladko i na slano.

             

             

            Svoj produkt odprezentovali pred všetkými tímami a po spoločnej ochutnávke z jedál zostala len trasená torta, pretože tá musela do rána v chladničke stuhnúť. Síce bolo pred dažďom, tímy stihli v areáli školy splniť úlohy na jednotlivých stanovištiach a dostať sa k vytúženému sladkému pokladu. Pred nočným pokojom sa ešte hodnotilo.  

            Sobotňajšie ráno začalo budíčkom, testom, odmeňovaním za účasť záložkou a certifikátom. Po raňajkách sa upratovalo.  

             

            S tvorivými výstupmi žiakov sa môžu spolužiaci oboznámiť na nástenkach na dolnej chodbe.  

             

             

            Na záver patrí poďakovanie všetkým vyučujúcim za vynikajúcu prípravu všetkých  aktivít a činností a samozrejme aj žiakom, ktorí aktívne, sústredene a tvorivo pracovali až do polnoci. 

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ, Diviaky nad Nitricou č. 121
      • 0910886462
      • 0911 886 462
      • 972 25 Diviaky nad Nitricou 121
        97225 Diviaky nad Nitricou
        Slovakia
      • IČO: 036126683
      • DIČ: 2021625562
      • zariadenie školského stravovania:
        0950 559 404
        jedalen.diviaky@gmail.com
      • 0951 712 780
      • MŠ Diviaky nad Nitricou 3: 046 5453 226
        materskaskoladb@gmail.com
      • riaditeľka školy:
        Mgr. Gabriela Paulďurová
        0910 88 64 62
      • ekonomický úsek.
        Janka Hagarová , Jana Mikulášová
        0911 886 462
        skola.diviaky@gmail.com
      • Mgr. Tatiana Beňová, konzultačné hodiny: prvý pondelok v mesiaci 13:15 - 14:45
      • Mgr. Romana Mendelová,
        romanamendelova25@gmail.com
        konzultačné hodiny: každý pondelok 13:30 -15:00.
        Konzultácie v iných dňoch sú možné po vzájomnej dohode.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje