• Nástup do školy po vianočných prázdninách

            • Po vianočných prázdninách sa do školy nastupuje až v pondelok 11.01.2016Piatok 08.01.2016 je vyhlásené riaditeľské voľno na základe odporúčania ministra školstva a v súlade s platnou legislatívou. V škole ho využijeme na výmenu svetiel v triedach 1. poschodia hlavnej budovy.
        • Pytagoriáda P3, P4
          • Pytagoriáda P3, P4

          • Dňa 14. decembra 2015 sa stretli šikovné tretiacke a štvrtácke matematické hlavičky. Merali svoje matematické zručnosti v školskom kole Pytagoriády. Počítali usilovne. Skvelo sa darilo hlavne tretiakom. V kategórii P3 boli úspešní až šiesti žiaci: Lukáš Vajda, Alexia Paverová, Richard Cebák, Matúš Blaho a najúspešnejší žiaci Timotej Hurtiš a Lukáš Mikula postupujú do okresného kola súťaže. Spolu s nimi pôjde do okresného kola reprezentovať seba a našu školu v kategórii P4 štvrták Jakub Iliaš. Šikovným matematikom gratulujeme a držíme palce vo vyššom kole Pytagoriády!

        • Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • Práve dnes, 9. decembra 2015, sa žiaci siedmeho a ôsmeho ročníka našej školy zapojili do školského kola matematickej súťaže Pytagoriáda.  Ako aj na fotografiách vidieť, sústredene počítali celých 60 minút. A počítať bez kalkulačky, to je už tak trochu namáhavé.  Ale, oplatilo sa! Aspoň trom súťažiacim, ktoré postupujú do okresného kola. Žiačky Romanka Púčiková a Adrianka Juríková zo siedmeho ročníka získali po 14 bodov a z ôsmeho ročníka Mária Lujza Adámiková získala tiež 14 bodov. Ďakujem a gratulujem! Budeme im všetci držať palce, aby boli úspešné aj v okresnom kole.

        • Výchovný koncert ZUŠ
          • Výchovný koncert ZUŠ

          • Prváci, druháci, tretiaci a štvrtáci dňa 8.12.2015 počuli čarovné hudobné zvuky. Videli hudobné nástroje, ktoré denne nevidíme. Zručne na nich hrali žiaci a učitelia ZUŠ v Novákoch. Na stretnutí v KC Mesta Nováky sme sa stretli na výchovnom koncerte.  Naši žiaci obdivovali dokonalý súlad hudobníkov od menších hudobných zoskupení až veľký orchester. Na chvíľu sa túžili postaviť na miesto speváčok a spievať s orchestrom. Alebo tancovať ako žiaci z tanečného odboru ZUŠ. Na spiatočnej ceste sa v mysli vrátili k vznešeným melódiám z filmu Perinbaba, či Tri oriešky pre Popolušku. Ďakujeme za príjemné pocity z hudby.

        • Rozprávková škola
          • Rozprávková škola

          • Predvianočný čas ohlásil príchod najkrajších sviatkov v roku - Vianoc. Aby sme si túto adventnú chvíľu spoločne spríjemnili, srdečne Vás všetkých pozývame na Rozprávkovú školu pod názvom Nebeské divadlo. Aj tento rok si naši žiaci pripravili pekný a zaujímavý vianočný program s minipohostením. Súčasťou budú aj vianočné trhy. Kúpou výrobkov podporíte vzdelávacie aktivity žiakov. Vstupné vo výške 0,50€ je zlosovateľné v tombole. Veríme, že sa nezabudnete sviatočne naladiť a prídete dňa 17. 12. 2015 o 15:30 hod. do Kultúrneho domu v Diviakoch nad Nitricou. Už teraz sa tešíme na stretnutie s Vami.         

             

          • OK v streľbe zo vzduchovky

          • Žiaci Dávid Čičmanec, Filip Srnec, Štefan Pánis, Kristián Šnirc historicky prvýkrát reprezentovali školu v okresnom kole v streľbe zo vzduchovky. Motiváciu ďalej na sebe pracovať určite získali, pretože družstvo mladších žiakov skončilo na 3. mieste. Štefan Pánis v kategórii starších žiakov sa nestratil. Zo 14 účastníkov mal štvrtý najvyšší zisk bodov. Gratulujeme chlapcom aj ich vedúcemu p. Zaťkovi.

             

          • Štúrovský príbeh

          • Osobnosť  Ľudovíta Štúra si váži každý Slovák. Deti z detského folklórneho súboru Studnička so zatajeným dychom počúvali príbeh vzniku slovenskej hymny. Príbeh deťom napínavo vyrozprávala pani vychovávateľka Elenka Mišejová. Spolu sa stretli v knižnici. Je to najlepšie miesto na „štúrovský“ príbeh. Deti k vznešenej atmosfére príbehu pridali spev ľudovej piesne Kopala studienku, z ktorej hymna vznikla. Štúrovský príbeh má ďalších obdivovateľov -  „studničkárov“.  Ukážku nájdete tu: 

            https://www.facebook.com/skoladiviakynn/videos/vb.256961574347951/1086187811425319/?type=3&theater

            Ďakujeme.

             

          • Ferdo Mravec

          • Ďakujeme CK Kontakt za oslovenie, poskytnutie prepravy aj lístkov do divadla A. Bagara v Nitre, rodičom za prijatie tejto ponuky. Predstavenia sa zúčastnili druháci, tretiaci, štvrtáci a traja šiestaci 9. novembra 2015 s pani učiteľkou Jánoškovou a Hatványiovou.

            V dopoludňajších hodinách si žiaci prezreli Nitriansky hrad, dozvedeli sa zaujímavé historické fakty o ňom i o Katedrále sv. Emeráma. Prešli sa po pešej zóne a potom sa slušne potichučky usadili v divadle. Atmosféra bola pre nich očarujúca. S napätím čakali na hercov, ktorých poznajú z televízneho vysielania. Prvé vzhliadnutie kulís bolo okúzľujúce. So šťastnými úsmevmi na tvárach vítali hercov vo veselých kostýmoch. Počas 80 minútového predstavenia sa dobre bavili, smiali, tlieskali, ba aj opakovali, čo Truhlík z predstavenia prikázal. Veľmi sa im páčili výkony hercov na šáloch, trampolínach, v tanci i v spievaní. Režisér Juraj Nvota nenásilným spôsobom priblížil život na lúke, nebezpečenstvá pri odchode z domu, prvú lásku cez postavičky – Ferdo Mravec, Truhlík, Lienka, Lúčny koník, Slimák, Cvrček, Chrobák, Chrobáčisko a Motýľ. Dynamiku predstaveniu dodala scénou a návrhmi kostýmov Lucia Šedivá.

            O príťažlivosti predstavenia hovoria slová detí: «To už je koniec? Ja som nechcela, aby sa to už skončilo. Ja som si myslel, že prešla len polhodina.»  -jh-

        • Komparo8,9
          • Komparo8,9

          • 12. november 2015 bol deň testovania KOMPARO. 36 žiakov deviateho ročníka si preverilo  v prvom teste vedomosti z matematiky a v druhom teste zo slovenského jazyka. 22 žiakov ôsmeho ročníka si preverilo  v prvom teste vedomosti z matematiky a zo všeobecných študijných  predpokladov a v druhom teste zo slovenského jazyka, biológie a geografie. Žiaci pracovali sústredene a využili stanovený čas a to na každý test 60 minút. Aké dosiahli výsledky sa dozvieme až 14.decembra. A ako sa umiestnia v rámci celého Slovenska? To budeme  vedieť až v januári 2016. Ďakujem za pomoc pri organizovaní a realizovaní testovania p.zástupkyni Hatványiovej, p.učiteľke Beňovej, p.učiteľke Tkáčovej a za foto p.učiteľke Šrámekovej. M.Borodovčáková.

        • Tkanie tkaníc
          • Tkanie tkaníc

          • Vedeli ste, že voľakedy sa na hornej Nitre tkali cigánske tkanice? Tkalo sa tak, že jeden koniec tkanice sa priviazal o strom a druhý koniec o palec bosej nohy. Zaujímavé? Veselé? Aj takého informácie sa dozvedeli deti z DFS Studnička na tvorivej dielni od lektorky pani Anky Vavrovej. Aj to, že tkanice boli súčasťou odevu predkov žijúcich v našej dedinke, boli predchodcami dnešných továrensky vyrábaných šnúrok a stužiek. Deti, rodičia, starí rodičia sa stretli s pani lektorkou dňa 16. 11. 2015 podvečer v priestoroch školy. S obdivom sledovali históriu tkania a neuveriteľnú ľahkosť tkania pani lektorky. Nadšenie z tvorby preniesla pani lektorka na prítomných. A to bol zámer: aby si studničkári s pomocou rodičov vlastnoručne vyrobili tkanice na svoj kroj. Rady a rozpracované tkanice si vzali so sebou domov. Asi tušíte, ako budú tráviť v najbližších dňoch voľný čas. Vďaka.

          • Historický úspech našich florbalistov

          • Dňa 10. 11. 2015 naši starší florbalisti reprezentovali školu v regionálnom kole, ktoré sa odohralo v Prievidzi. Chlapci mali pred sebou neľahkú úlohu, pretože ak chceli postúpiť, museli by zvíťaziť nad školami, ktorých žiaci hrávajú v lige. Naši chlapci sa však nezľakli a zodpovedným prístupom aktívnejšie trénovali i vo svojom voľnom čase. Veď všetky výsledky, ktoré vybojovali v obvodnom či okresnom kole, dosiahli zaslúžene. V utorok si chlapci zmerali sily s mužstvami z Partizánskeho a z Bánoviec nad Bebravou. V prvom zápase s Partizánskym chlapci remizovali 4:4. Strelci gólov: M. Nedeliak (2x), J. Horvát (2x). V druhom zápase s Bánovcami sme vyhrali 3:5. Strelci gólov: M. Nedeliak (3x), J. Horvát (1x), M. Kováč (1x). Napriek vynikajúcim výsledkom sme však obsadili 2. miesto, pretože od postupu nás delil, žiaľ, jeden gól. Chlapci boli veľmi sklamaní, pretože od postupu do krajského kola ich delil len kúsok. Avšak všetci sme na nich hrdí, pretože ich výkon je pre našu školu vo florbale historický. Veľká vďaka patrí nielen chlapcom, ale aj ich trénerom (Ľ. Kohútovi, M. Masárykovi), ktorí sa im počas svojho voľna venovali a aktívne s nimi trénovali.       

          • Coca Cola Cup

          • Dňa 26. 10. 2015 sa naši starší žiaci zapojili do najväčšieho futbalového turnaja pod názvom Coca-Cola Cup. Tento rok ide už o 9. ročník. Hoci naši žiaci predviedli pekný technický futbal, nestačilo to na postup. Chlapci však neodchádzali sklamaní, pretože radosť z hry, vzájomnej spolupráce a bojovnosti sa odzrkadlila aj vo výsledkoch vzájomných zápasov. V prvom zápase naši žiaci nastúpili proti neľahkému súperovi z Novák. Hoci úvodný gól nám neuznali, chlapci sa nevzdávali a bojovali ďalej. Napriek vynaloženému úsiliu sme s Novákmi prehrali 1:3. Strelcom jediného gólu bol B. Kohút. V druhom zápase chlapci nastúpili proti V. Belej, ktorú zdolali 5:2. Strelci gólov: V. Lomnický (3x), B. Kohút (1x), J. Horvát (1x). Posledný zápas chlapci odohrali proti domácim z Nitrianskeho Rudna, s ktorými prehrali 5:2. Strelci gólov: B. Kohút (1x), V. Lomnický (1x). Celkovo naši starší žiaci skončili na 3. mieste. Chlapcom gratulujem a ďakujem za pekný futbalový zážitok. -MV-  

        • Rozlúčiť neznamená zabudnúť
          • Rozlúčiť neznamená zabudnúť

          • Stovky horiacich sviečok, stovky ľudských osudov a mnoho spomienok nad hrobmi vo večernom súmraku cintorínskeho ticha – to je realita týchto dní. Po lícach sa kotúľajú slzy, mysľou prebehnú spomienky na okamihy šťastia, na chvíle radosti i bolesti zviazané láskou, ktorá ani dnes nekončí.
            Vedenie základnej školy v Diviakoch nad Nitricou oslovili bývalí žiaci školy, ktorí ju navštevujú na tzv. stretávkach po 50-tych rokoch s prosbou, aby v areáli vznikla možnosť akejsi virtuálnej spomienky na spolužiakov, ktorí už tíško odpočívajú v zemi cintorínov. Výsledkom spolupráce s p. Vladimírom Géczym a Ladislavom Švajlenkom je pamätná tabuľa osadená v exteriéri školy. Ďakujeme.

        • Okresné kolo vo florbale st. žiačok
          • Okresné kolo vo florbale st. žiačok

          • Po úspechoch chlapcov sa dnes do bojov o postup do RK vo florbale zapojili aj naše staršie žiačky. Po výhre v obvodovom kole si žiačky verili a hoci vedeli, že ich čakajú neľahké súperky, nezľakli sa. Dievčatá v 1. zápase podľahli súperkám z Nitrianskeho Pravna 0:5, no prehra ich nezlomila, práve naopak, vyburcovala ich k lepšiemu výkonu. Po zápase kontrolovanom našimi hráčkami sme vyhrali 2:0, keď žiačky z Handlovej nepustili k žiadnej poriadnej akcii. V poslednom zápase však naše dievčatá prehrali po vyrovnanom boji 1:2 so žiačkami zo ZŠ S. Chalupku. Nakoniec dievčatá obhájili veľmi pekné 3. miesto v okresnom kole. Veľká pochvala patrí aj brankárke T. Barborkovej, ktorá dievčatá podržala v ťažkých situáciách. Za svoj výkon sa dievčatá hanbiť nemusia a budúci rok sa budú snažiť byť ešte lepšie.

          • Testovanie piatakov

          • Dňa 25.11.2015 ( streda ) sa uskutoční testovanie piatakov z matematiky a zo slovenského jazyka a literatúry.

            Všetky dôležité informácie o testovaní si môžete pozrieť na webovej stránke:

            http://www.nucem.sk/sk/testovanie_5

            Harmonogram testovania:

            7,30 – 7,45 – príchod do školy

            8,00 – 9,25 – písanie testu z matematiky

            9,25 – 9,45 – prestávka

            9,45 – 11,10 – písanie testu zo slovenského jazyka a literatúry

            11,10 – odchod žiakov domov

        • Projekt Záložka do knihy spája školy
          • Projekt Záložka do knihy spája školy

          • Do spomínaného projektu sa zapojila naša škola už po niekoľkýkrát. Stalo sa tradíciou, že na podporu čítania a spoznávania nových kamarátov z inej školy, sa koncom septembra a začiatkom októbra vytvárajú záložky. Spolu s malými darčekmi boli zaslané do Cirkevnej základnej školy sv. Gorazda na Solivarskú ulicu do Prešova. Tam si záložky našich prvákov, druhákov, tretiakov a štvrtákov prevezmú žiaci 3. A, 4. A,  5. A a 5. B triedy v počte 68. Ďakujem za spoluprácu ich koordinátorke  - pani učiteľke Mgr. Martine Kropuchovej Ferčákovej. -jh-

        • Krajina zdravej výživy
          • Krajina zdravej výživy

          • V školskej jedálni sme  oslávili Svetový deň výživy otvorením Krajiny zdravej výživy. Život dnešnej mládeže je až neprirodzene prepojený s výdobytkami vedy a techniky, bez mobilu, tabletu či automatu si nevedia predstaviť štúdium, zábavu ba ani stravovanie. Naša jedáleň kráča s dobou a celkom prirodzene sa prispôsobila novým trendom života. Do prevádzky sa „spustili automaty na zdravú výživu“ - automat na energetický šalát, zdravú nátierku, výživný jogurt a na porciu čerstvého ovocia a zeleniny. Počas celého dňa si žiaci vyberali z automatov samé dobré a zdravé veci.  Tým najmenším žiakom našej školy pomohla pri automate pani vychovávateľka stlačiť zelené tlačidlo. Tí starší sa obslúžili sami a boli milo prekvapení, aké dobré veci im tieto moderné stroje ponúkli. Pre umelecky založených žiakov sme pripravili súťaž o „Najkrajšiu básničku o zdravej výžive“. Pravidlá sú jednoduché: úlohou je vymyslieť zaujímavé, veselé alebo poučné veršíky o potravinách, jedle alebo zdravej výžive. Všetky príspevky od žiakov, ktoré prinesú do školskej jedálne, budú odmenené vecnou cenou a 3 najkrajšie sa uverejnia v školskom časopise Ježko a na webe školy. Všetkým súťaženia chtivým žiakom prajeme veľa nápadov a pekných rýmovačiek. -mi-

             

             

        • Objavitelia elektriny
          • Objavitelia elektriny

          • Štvrtákov dnes s náročnou prírodovednou témou, elektrinou, zoznámili nadšení zamestnanci Slovenskej inovačnej a energetická agentúry, Dianka Kosová a Tomáš Doušek. Štvrtákov navštívili priamo na vyučovaní prírodovedy. Cez animované príbehy z histórie priblížili žiakom vedcov, ktorí objavovali vlastnosti elektriny. Ale štvrtáci boli aj sami objaviteľmi. Zistili, že vyrobiť statickú energiu nie je také ľahké pre oblečenie vyprané v aviváži, či vlasy ošetrené kondicionérom. Vyrobiť však elektrickú energiu z jabĺčka, vytvoriť vodivú tekutinu, vyrobiť skutočnú batériu podľa návodu: meď, zinok, vlhká handrička, na vlastné oči vidieť, že elektrický prúd tečie cez zemiak je úžasné, zábavné, zaujímavé aj veľmi múdre! Profesionalita a trpezlivosť Dianky a Tomáša pomohli štvrtákom učivo o elektrine zvládnuť s ľahkosťou.  V mnohých štvrtákoch sa  prebudili aj utajené objaviteľské vlohy. Tešíme sa, keď ich v budúcom povolaní rozvinú do objavov užitočných pre celé ľudstvo!

        • Čitateľský maratón
          • Čitateľský maratón

          • Dňa 15.10.2015 sa žiaci našej školy zúčastnili Čitateľského maratónu v žiackej knižnici. Netradičnými formami predstavili svoje rozprávkové knihy. Žiaci prvého ročníka si spolu s pani učiteľkou predstavili knižku O Guľkovi Bombuľkovi, ktorú potom výtvarne stvárnili. Druháci si do knižnice priniesli svoje najobľúbenejšie knižky, ktoré spoločne predstavili a vyrobili k nim pekné záložky. Tretiaci prišli s vlastným predstavením bábkového divadielka rozprávkovej knihy Čin-Čin. Žiaci štvrtého ročníka sa prišli oboznámiť so životom a dielom Ľ. Štúra. Sila spoločenstva bola prítomná na každom kroku, veď sme všetko robili spoločne - vzdelávali sa, tvorili, zabávali a boli veselí.

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ, Diviaky nad Nitricou č. 121
      • 0910886462
      • 0911 886 462
      • 972 25 Diviaky nad Nitricou 121
        97225 Diviaky nad Nitricou
        Slovakia
      • IČO: 036126683
      • DIČ: 2021625562
      • zariadenie školského stravovania:
        0950 559 404
        jedalen.diviaky@gmail.com
      • 0951 712 780
      • MŠ Diviaky nad Nitricou 3: 046 5453 226
        materskaskoladb@gmail.com
      • riaditeľka školy:
        Mgr. Gabriela Paulďurová
        0910 88 64 62
      • ekonomický úsek.
        Janka Hagarová , Jana Mikulášová
        0911 886 462
        skola.diviaky@gmail.com
      • Mgr. Tatiana Beňová, konzultačné hodiny: prvý pondelok v mesiaci 13:15 - 14:45
      • Mgr. Romana Mendelová,
        romanamendelova25@gmail.com
        konzultačné hodiny: každý pondelok 13:30 -15:00.
        Konzultácie v iných dňoch sú možné po vzájomnej dohode.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje