• Slávnostné zasadnutie školského parlamentu
          • Slávnostné zasadnutie školského parlamentu

          • Školský parlament v škole má svoje nezastupiteľné miesto už viac ako 20 rokov. Tento rok sa po prvýkrát konalo jeho slávnostné zasadnutie, na ktorom sa  členovia  oboznámili so Štatútom školského parlamentu a zároveň zložili slávnostný sľub. Po osobnom podpísaní sľub osobne prevzali z rúk Vladimíra Pružinca  a Ivana Kohúta, starostov obcí školského obvodu. Starostovia obcí porozprávali žiakov o svojom bežnom každodennom živote, o svojich povinnostiach i fungovaní poslaneckého zboru. V príjemnej atmosfére sa žiaci dozvedeli množstvo zaujímavých vecí. Ktovie, možno raz práve títo žiaci sa budú aktívne pohybovať v komunálnej či vyššej politike. Prvý krok už urobili – stali sa členmi školského parlamentu.

            http://zsdini.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=170

        • Veľvyslanec Indie u nás
          • Veľvyslanec Indie u nás

          • Je vám známy výraz bindi označujúci červený krúžok na čele ženy v Indii, ktorý môže označovať vydatú ženu, ale v modernej dobe sa stal aj módnym trendom?

            Nie? Nebol známy ani žiakom našej školy. O ňom a o podobných zaujímavostiach, o živote a kultúre Indie so žiakmi a pedagógmi besedoval v Základnej škole s materskou školou veľvyslanec Indie na Slovensku Param Jit Mann. Do školy prišiel otvoriť výstavu fotografií slovenskej fotografky Eriky Litvákovej pod názvom India v priestore a čase.

            Medzi žiakmi vládlo napätie a menšia nervozita, pretože dostali príležitosť komunikovať v anglickom jazyku. Neformálne stretnutie sa nieslo v pokojnom duchu, vo veselej atmosfére.  Pán veľvyslanec sa krátko predstavil a odpovedal na všetky otázky. Nervozita sa postupne vytratila a žiaci sa snažili zistiť čo najviac informácií o tajuplnej Indii – krajine, ktorá je plná rozporuplností. Je to krajina 200-krát väčšia ako Slovensko s modernou výbavou, ale zároveň aj s obrovskou chudobou. India je veľmi farebná krajina, voňavá, hlučná, tolerantná a lákajúca turistov svojimi skvostami. Pre Európana skvelým cestovateľským zážitkom je tzv. «Zlatý trojuholník» - návšteva hlavného mesta Dillí, Agry a Džajpúru.  

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Diviakoch nad Nitricou oznamuje, že výstava potrvá do 15. novembra 2016 a je prístupná pre žiakov iných základných škôl aj širokú verejnosť každý pracovný deň od 7:30 h do 15:00 h. 

        • Didaktické hry
          • Didaktické hry

          • Tak ako je zvykom, aj začiatok tohto školského roka bol spestrený Didaktickými hrami v prírode. Neboli to však len obyčajné hry. V stretu 14. 09. 2016 si žiaci 1. stupňa zopakovali  ako sa správa chodec či cyklista, ako treba ošetriť ranu i ako sa správať v prírode. Diskutovali o možných hrozbách a o postupe pri evakuácii školy. Všetky tieto vedomosti a zručnosti mohli uplatniť pri praktickej časti dňa 16. 09. 2016.  Počasie nám prialo, a tak okrem zdolávania prekážkovej trate v skupinách za čo najlepší čas, si pochutnali aj na opekačke. 

          • Výkonný výbor Rady rodičov pozýva zákonných zástupcov na plenárne zasadnutie Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ Diviaky nad Nitricou, ktoré sa uskutoční dňa 23.9.2016 (piatok) o 15:30 hod v hlavnej budove školy. Po plenárnom zasadnutí  sa uskutočnia triedne schôdzky rodičov.

        • Koláčik u pani riaditeľky
          • Koláčik u pani riaditeľky

          • „Koláčik u pani riaditeľky“ je netradičným stretnutím prváckej rodiny na pôde školy. Ide o neformálne stretnutie zapísaných prváčikov, ich rodičov s pani riaditeľkou, triednou učiteľkou a pani vychovávateľkou pri koláčiku, či kávičke.  Prváci dostali od triednej pani učiteľky poštou list, v ktorom sa im predstavila a pozvala prvácku rodinu na stretnutie. Aj preto ožila škola v Diviakoch nad Nitricou detskou vravou už 23. augusta 2016 popoludní. Pani riaditeľka Mgr. Gabriela Paulďurová predstavila zameranie a hodnoty školy. Triedna pani učiteľka Mgr. Alena Hanusová informovala rodičov, aké špecifiká má nástup do 1. ročníka a aká dôležitá je spolupráca rodič – učiteľ – dieťa.   Pani vychovávateľka Elena Mišejová informovala rodičov o organizácií popoludnia v školskom klube detí. Na stretnutí preukázali prváci veľkú odvahu pri predstavovaní. Za  šikovnosť dostali milú odmenu – spomienkovú magnetku s vlastnou fotografiou zo zápisu do 1. ročníka a sľubovanú sladkú odmenu – chutný a pekný koláčik s menovkou z kuchyne pani vychovávateľky. Dôležitou súčasťou stretnutia u pani riaditeľky bol priestor na vyjasnenie si vzájomných očakávaní školy a rodičov, v ktorom budú počas celého prváckeho roka pokračovať pri triednych či mimotriednych stretnutiach. Vedenie školy vytvorilo príležitosť spoločne zdieľať radosť detí a možnosť zúčastňovať sa na tvorení triedneho a školského spoločenstva. A rodičia túto možnosť radi prijali. Veľa šťastia v školskom roku 2016/2017!

        • Od zrniečka po chlebík
          • Od zrniečka po chlebík

          • Počas letných prázdnin mala až tretina detí z detského folklórneho súboru Studnička tvorivú náladu a našla si aj čas na týždňové stretnutie.  Od začiatku augusta nacvičovali deti v škole dožinkový program Od zrniečka po chlebík. Cez ľudové hry, vyčítanky, piesne podporované udalosťami z histórie dediny ukázali: mletie a osievanie múky, miesenie a pečenie cesta, až po chutný krajec chleba od mamky. Chlebík v detskej rúčke namočený vo vodovej lavičke a do cukru bol v minulosti obľúbeným chrumkavým jedlom detí u nás na dedine. Vystupujúce deti zo Studničky si zaslúžia veľkú pochvalu  za šikovnosť na Dožinkách 2016 a  udržiavanie ľudových zvykov v Diviakoch nad Nitricou!

          • Začiatok šk. roka 2016/17

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Diviaky nad Nitricou oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2016/2017 bude dňa 5. septembra 2016, t.j. v pondelok o 8:00 hodine na nádvorí školy. 

            Svätá omša sa uskutoční v rímsko-katolíckom kostole Diviaky nad Nitricou o 07:15 hodine.

            Šeky na stravu na mesiac september je možné vyzdvihnúť v školskej jedálni v auguste každý pracovný deň od 7h do 14,30h.

        • Deň v znamení talentov
          • Deň v znamení talentov

          • V predposledný školský deň v našej škole úradovali talenty. Žiaci našej školy predviedli svojim spolužiakom svoj talent v celoškolskej súťaži Ježko hľadá talent. Naša porota v zložení Lenka Nosková z 9.B, pani učiteľka Beňová a dvaja vzácni hostia to mali naozaj veľmi ťažké. Jedným zo vzácnych hostí bola naša bývala žiačka Emka Hanusová a druhým bola Anička Bartová, víťazka Czechtalentu, ktorá bola predsedníčkou poroty.  Nielen víťazi, ale každý, kto nabral odvahu sa postaviť pred svojich spolužiakov, si zaslúži veľký obdiv a potlesk.

        • Cvičenie v prírode
          • Cvičenie v prírode

          • Aj v závere tohto školského roka absolvovali žiaci 1. stupňa Cvičenie v prírode. V letných horúčavách našli  príjemný chládok na hry a oddych v prostredí Ranča medzi vodami. Cestou si zopakovali vedomosti z dopravnej výchovy a prekonávanie prírodných prekážok. Vyskúšali si rôzne hry, pozorovali zvieratá. Únavu a hlad im určite zahnala opekačka. Príjemným spestrením bol aj príchod pána Luptáka, ktorý deti povozil na koníkovi.

        • Umenie zblízka
          • Umenie zblízka

          • Už po šiestykrát sa žiaci našej školy zapojili do vzdelávacieho projektu Umenie zblízka. Vzdelávacím  programom UMENIE ZBLÍZKA Galéria mesta Bratislavy symbolicky vychádza zo svojich brán, aby priamo do škôl priniesla diela moderného,  súčasného slovenského výtvarného umenia 20. a 21.  storočia formou reprodukcií diel zo zbierok galérie. Tento rok sme sa venovali slovenským umelcom: Eduard Antal, Stanislav Filko, Erna Masarovičová, Zoltán Palugyay, Oľga Paštéková a náš rodák Anton Čierny. Naša spolupráca s galériou pomáha rozvíjať tvorivé myslenie,  zručnosti žiakov a v neposlednom rade vzdelávať a šíriť slovenské výtvarné  umenie.  

          • Koniec školského roku

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Diviaky nad Nitricou oznamuje, že slávnostné ukončenie školského roka 2015/2016 bude dňa 30. júna 2016, t.j. vo štvrtok 8:00 hodine na nádvorí školy. Svätá omša sa uskutoční v rímsko-katolíckom kostole Diviaky nad Nitricou o 07:30 hodine.

        • Osvedčenie podľa SERR
          • Osvedčenie podľa SERR

          • Posledný dokument, ktorý si deviataci založili do portfólia prác z druhého cudzieho jazyka bolo Osvedčenie o získanom vzdelaní podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (SERR). Gratulujeme deviatakom k dosiahnutiu úrovne A1 – Používateľ základov jazyka.  Časť žiakov IX.A dosiahla úroveň A1 v ruskom jazyku. Ostatní žiaci IX.A spolu so žiakmi IX.B dosiahli úroveň A1 v nemeckom jazyku. Je to prvý krok k ďalšiemu zdokonaľovaniu komunikačných zručností v oboch jazykoch. Prajeme veľa chuti a úspechov pri ďalšom objavovaní krás ruského alebo nemeckého jazyka!

        • Projekt Číta celá štvrtá A
          • Projekt Číta celá štvrtá A

          • Žiaci v priebehu jedného mesiaca si vybrali knižku na prečítanie. V piatok 17. júna 2016 bolo ich úlohou predstaviť svoju knižku spolužiakom tak, aby ich namotivovali prečítať si práve nimi vybranú knihu.  Aktivita k projektu sa uskutočnila v zmenenom prostredí triedy. Pani učiteľka nachystala občerstvenie a darčeky pre čitateľov, Timejka priniesla lízanky. Reprodukciu o knihe žiaci doplnili rôznymi spôsobmi, napr. oblečením literárneho hrdinu, maskou hlavného hrdinu, škraboškou na tvár, plyšovými hračkami, krásnym vlastným oblečením. Všetci boli krásni na vzhľada a aj krásne vety sa rinuli z ich úst pri predstavovaní a reprodukcii kníh. Každý chcel, aby jeho knižka zabodovala. Pri spätnej väzbe sa ukázalo, že očarili knižky: Ako Samko vyčaroval dubového mužíčka (M. Šimka), Nejdem a basta! (L. Kalfasovej), Deti z Bullerbynu (K. Adamcovej) a Fantastická 12 (M. Mederu). Všetkých oceňujem a vyslovujem nádej, že knihy budú čítať aj naďalej a na tie knihy, ktoré v škole predstavili si budú spomínať veľmi často a dlho. –jh-

        • Učenie je hrou
          • Učenie je hrou

          • Aj takto to vyzerá na hodinách matematiky. Nielen v laviciach žiaci pracujú, ale aj na podlahe triedy,...Žiaci siedmaci mali vytvoriť prehľad učiva z tematického celku Kocka, kváder. Na prácu majú čas jednej vyučovacej hodiny, teda 45 minút. Aby to zvládli, musia si dobre podeliť úlohy, pracovať usilovne, zadpovedne, podľa pravidiel pre prácu v skupine. Naučili sa robiť náčrty, voľný rovnobežný priemet, sieť telies. Vedia vypočítať objem aj povrch a riešiť aj úlohy z praxe. Presne zhotovia aj model telies. . Na konci hodiny bol poster hotový. A opäť aj výtvarne stvárnený.

        • Matematika netradične - Založ si banku
          • Matematika netradične - Založ si banku

          • Keď sa žiaci siedmeho ročníka naučili percentá a vedeli počítať úrok a úrokovú mieru, dostali za úlohu  projekt "Založ si banku". Na realizáciu mali čas cca 3 týždne. Práce na projekte bolo bohato: zvoliť si názov banky, platidlá, slogan, logo banky, produkty, ktoré majú prilákať klientov. Informácie si hľadali priamo aj u zamestnancov banky, radili sa aj s rodičmi a pomohol aj internet. Nakoniec každá skupina svoj projekt prezentovala pred spolužiakmi a prišla sa pozrieť aj pani riaditeľka. Na hlavnej chodbe školy urobili výstavu svojich prác. Výtvarné spracovanie projektu svedčí o výtvarnom talente žiakov tejto triedy.Je vidieť, že ich práca bavila a zhostili sa jej po všetkých stránkach. Možno v budúcnosti...

        • Usmiaty Deň detí
          • Usmiaty Deň detí

          • Dňa 6.6.2016 štvrtákom, tretiakom, druhákom,  prvákom aj predškolákom vyčaril obdivný úsmev na tvárach výchovný koncert žiakov a pedagógov ZUŠ v Novákoch. Skvelá hra na hudobné nástroje, rytmická hudba,  pekné kostýmy i rekvizity, dotvárali muzikálový príbeh Gazdovský dvor. Deťom v hľadisku bolo chvíľu neľahké objaviť známeho spolužiaka, ktorý v tej chvíli vystupoval na javisku. Naši žiaci sú však pozorní a spolužiakov odhalili. Obdivný úsmev zmenili deti cestou z vystúpenia na zmrzlinový. V škole deti prekvapila aj pani vedúca jedálne sviežim nápojom. Zmenila úsmev detí na ovocný. Prajeme  deťom, aby sa usmievali nielen v Deň detí...

        • Tvoríme z odpadu
          • Tvoríme z odpadu

          • Keď sme sav 5.ročníku na hodine techniky učili o triedení odpadu, žiaci zistili, že čo jedni ľudia vyhodia ako odpad, iní to vedia upotrebiť ako materiál vhodný na ďalšie spracovanie. Aj oni si našli kúsok odpadovej dosky, drevený súdok od špáradiel, zelenú plastovú fľašu a vetvičky zo starej  umelohmotnej kytičky. Dosku vybrúsili, súdok rozpílili, vetvičky kytičky skrátili na potrebnú dĺžku, z pastovej fľaše povystrihovali štvorlístky, ktorých okraje nahriali nad plameňom sviečky a všetko pospájali taviacou pištoľou. A výsledkom snaženia sú pekné obrazy.

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ, Diviaky nad Nitricou č. 121
      • 0910886462
      • 0911 886 462
      • 972 25 Diviaky nad Nitricou 121
        97225 Diviaky nad Nitricou
        Slovakia
      • IČO: 036126683
      • DIČ: 2021625562
      • zariadenie školského stravovania:
        0950 559 404
        jedalen.diviaky@gmail.com
      • 0951 712 780
      • MŠ Diviaky nad Nitricou 3: 046 5453 226
        materskaskoladb@gmail.com
      • riaditeľka školy:
        Mgr. Gabriela Paulďurová
        0910 88 64 62
      • ekonomický úsek.
        Janka Hagarová , Jana Mikulášová
        0911 886 462
        skola.diviaky@gmail.com
      • Mgr. Tatiana Beňová, konzultačné hodiny: prvý pondelok v mesiaci 13:15 - 14:45
      • Mgr. Romana Mendelová,
        romanamendelova25@gmail.com
        konzultačné hodiny: každý pondelok 13:30 -15:00.
        Konzultácie v iných dňoch sú možné po vzájomnej dohode.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje