• Zápis prvákov
          • Zápis prvákov

          • Hneď po veľkonočných sviatkoch bolo v našej škole, aj napriek veľkonočným prázdninám žiakov, príjemne rušno. Dňa 18. apríla 2017 od 12:30 do 16:00 bol v 1. a 3. triede našej školy zápis prvákov pre šk. rok 2017/2018. Zapísali sme 9 budúcich žiakov. A ako je to s miestom ich bydliska v našej z piatich častí zloženej obce? Z Diviak sú 4 deti, 2 deti sú z Mačova, 1 dieťa zo Somorovej Vsi, 1 z Diviackej Novej Vsi a 1 z Nitrianskeho Rudna. Z budúcich prvákov sú 4 dievčatá. Všetky deti skvelo spolupracovali! Šikovne ukázali, že sú na školu pripravení. Už teraz sa vedia podpísať tlačeným písmom! Budúcim prvákov prajeme, aby sa im v našej škole páčilo, darilo a aby z nich vyrástli bystrí a úspešní ľudia.

        • Beseda so spisovateľkou
          • Beseda so spisovateľkou

          • Marec – mesiac knihy je už za nami, ale stretnutie so spisovateľom či spisovateľkou poteší aj v apríli. V jeho úvode zavítala do našej školy na besedu so žiakmi ôsmeho a deviateho ročníka veľmi všestranná mladá spisovateľka Vanda Rozenbergová. Porozprávala  nám o svojich literárnych začiatkoch, predstavila sa ako maliarka a ilustrátorka kníh. Veľmi zaujímavé bolo jej rozprávanie o spolupráci s medzinárodnou organizáciou Deti Dunaja, ktorej cieľom je podpora detí z detských domovov. Veríme, že toto stretnutie bolo pre našich žiakov prínosom a aj keď sa nezačnú vo veľkom hrnúť do knižníc, uvedomia si, že každý z nás môže nejakým spôsobom prispieť k skrášleniu a spríjemneniu života ľudí okolo nás.

             

        • Prijmite pozdrav milý na sviatky Veľkej noci
          • Prijmite pozdrav milý na sviatky Veľkej noci

          • „Prijmite pozdrav milý na sviatky Veľkej noci. Pán daj Vám zdravia, sily, buď Vám vždy na pomoci.“ Aj takýto veľkonočný vinš počuli zamestnanci a klienti sociálneho zariadenia Senior Banky od detí z detského folklórneho súboru Studnička. V predveľkonočnom období, dňa 11. apríla 2017, sa práve deti postarali, aby bol deň v zariadení Senior iný: o niečo detskejší, hlučnejší, neposednejší, spevavejší, hravejší, zvedavejší, energickejší, prekvapivejší, dojímavejší, ... Takú atmosféru vytvorili deti zo Studničky svojimi hrami, rečňovankami, spevom, tancom a prejavom. Dievčatá aj chlapci predviedli s veľkým srdcom ľudovú kultúru, ktorá je nám blízka: dieťaťu, dospelému aj seniorovi. Stretnutie bolo krásne. A obojstranne obohacujúce. Ďakujeme veľmi pekne za pozvanie a milé pohostenie.  Spoločne prežité chvíle budú v mysliach rezonovať nielen počas veľkonočných sviatkov.

        • Návšteva kina  - 4. A - 10. apríl 2017
          • Návšteva kina - 4. A - 10. apríl 2017

          • Dnes štvrtáci absolvovali svoju triednu návštevu kina. V kine Cinemax Prievidza si spoločne pozreli rozprávku Šmolkovia: Zabudnutá dedinka. Ďakujeme ocinovi Masárovi, mamine Luptákovej za dovoz a odvoz. A samozrejme pukance a cola nemohla pri sledovaní rozprávky v kine chýbať.
             

        • Podujatie s Osmijankom
          • Podujatie s Osmijankom

          • Deň narcisov žiakom na prvom stupni prišiel spríjemniť Osmijanko s kamarátkou Pipi dlhou pančuchou z neziskovej organizácie Osmijanko. So všetkými žiakmi strávili 2 vyučovacie hodiny: jednu spoločne v telocvični a druhú každý ročník samostatne v triede, kde absolvovali tvorivé dielne zamerané na rozvoj fantázie a komunikácie. Veríme, že aj týmto podujatím sa u žiakov podporila čitateľská gramotnosť a záujem o čítanie. Za pekné dopoludnie ďakujeme pani riaditeľke Osmijanka Miroslave Biznárovej a bábkoherečke Barbore Zamiškovej, ktorá je zároveň dramaturgičkou detskej relácie v RTVS Trpaslíci a prodekankou VŠMU v Bratislave.

             

        • Deň vody
          • Deň vody

          • Zatiaľ čo si naši deviataci testovali svoje vedomosti, my z prvého stupňa sme sa vybrali spoznať náučný chodník pri vodnej nádrži v Nitrianskom Rudne. Počas práce v skupinách sme sa dozvedeli mnoho nových informácii o našom regióne, v ktorom sa vyskytuje veľa chránených rastlín a živočíchov. Po úspešnom vypracovaní úloh rozvíjajúcich čitateľskú gramotnosť, prišla na rad dopravná výchova. Chôdzu po miestnej komunikácii sme zvládli, hoci nám ju trochu „komplikovali“ žabky. Potom prišla na rad prestávka na detskom ihrisku v Liešťanoch, na ktorom sme sa občerstvili a vyskúšali všetky preliezačky. Späť sme sa vrátili cez Kostolnú Ves, kde sme zahliadli tréning kanoistov. Domov sme sa vracali s pocitom príjemne stráveného dopoludnia na čerstvom vzduchu a s vedomím, že sme spravili niečo pre svoje zdravie. K tomu všetkému nám dopomohlo aj pekné slnečné počasie.

          • Testovanie T9

          • Testovanie 9 sa v riadnom termíne uskutoční 05. apríla 2017 ( v stredu).

            Rozsah testovaného učiva: Testuje sa učivo, ktoré obsahovou stránkou a úrovňou náročnosti zodpovedá platnej pedagogickej dokumentácii pre žiakov ZŠ, ktorou je Štátny vzdelávací program pre žiakov 2. stupňa ZŠ.

            Povolené pomôcky:

            kalkulačky, rysovacie pomôcky, modré guľôčkové pero.

            Zakázané pomôcky:

            mobilné telefóny, výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

            Harmonogram:

            Matematika

            8.00 – 8.10 h (10 minút)

            – úvodné pokyny k testovaniu a odovzdanie OH

            8.10 – 8.15 h (5 minút)

            – rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            8.15 9.15 h (60 minút)

            – administrácia testu

            9.15 – 9.20 h (5 minút)

            – zozbieranie testov a OH

            9.20 – 9.40 h (20 minút)

            – prestávka

            Slovenský jazyk a literatúra

            9.40 – 9.50 h (10 minút)

            – úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            9.50 – 9.55 h (5 minút)

            – rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            9.55 – 10.55 h (60 minút)

            – administrácia testu

            10.55 – 11.00 h (5 minút)

            – zozbieranie testov a OH

            11.00 – 11.35 h (35 minút)

            prestávka pre školy s VJM/VJU

             

            Žiaci so zdravotným znevýhodnením

            Matematika

            8.00 – 8.10 h (10 minút)

            – úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            8.10 – 8.20 h (10 minút)

            – rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            8.209.55 h (95 minút)

            – administrácia testu

            9.15 – 9.20 h (5 minút)

            – zozbieranie testov a OH

            10:00 – 10:20 h (20 minút)

            – prestávka

            Slovenský jazyk a literatúra

            10.20 – 10.30 h (10 minút)

            – úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

            10.30 – 10.40 h (10 minút)

            – rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

            10.4012.15 h (95 minút)

            – administrácia testu

            12.15 – 12.20 h (5 minút)

            – zozbieranie testov a OH

             

             

             

            Žiaci 5., 6., 7. a 8. ročníka majú v ten deň riaditeľské voľno. V prípade stravovania sa budú z desiatej aj obeda odhlásení.

        • Prváci a predškoláci
          • Prváci a predškoláci

          • Krátko pred zápisom detí do 1. ročníka našej základnej školy prišli prváci pozrieť predškolákov do materskej školy. Dňa 31. 3. 2017 školáci videli, že predškoláci sa na zápis v škôlke zodpovedne pripravujú a tešia: krásne sedeli v laviciach, šikovne odpovedali pani učiteľke na geometrické otázky a aj „básnili“. Prváci sa predstavili ako Jankovia a Marienky z rozprávky O medovníkovom domčeku. Rozprávku predniesli dokonca vo veršoch. S radosťou ukázali počítanie v prostredí autobus. Spoločne si zaspievali detské ľudové pesničky a spev sprevádzali hrou na telo.  Stretnutie v škôlke bolo príjemné. Na nových prváčikov a prváčky sa už teraz v našej škole tešíme a prajeme veľa úspechov!

        • Slovenčina netradične
          • Slovenčina netradične

          •     Myšlienka E. Rotterdamského „Nie tí milujú knihy, ktorí ich nedotknuté schovávajú v skriniach, ale tí, ktorí ich majú ustavične v rukách.” priviedla žiakov 5. a 6. ročníka do obecnej knižnice, aby si nielen pripomenuli, že marec je mesiacom knihy, ale aby sa  začítali do niektorých vybraných kníh, prečítali si povesti, ktoré sa priamo viažu k našej  obci, a hlavne,  aby strávili hodinu literárnej výchovy netradične, napríklad aj dramatizáciou  starovekej gréckej báje Daidalos a Ikaros. Vlastnoručne si vyrobili bábky a potom ich pred ostatnými divákmi  oživili na scéne aténskeho papierového divadla. O tom, že vystúpenia žiakov boli úspešné, svedčí fakt, že hodina pominula rýchlejšie, ako sa nazdali.
                   Do klasickej triedy sa vrátili s vypožičanými knihami, novým zážitkom, skúsenosťou.    

            https://zsdini.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=212

        • Pasovanie prvákov za čitateľov knižnice
          • Pasovanie prvákov za čitateľov knižnice

          • V knižnici v Diviakoch nad Nitricou bolo dňa 24. marca 2017 zázračné stretnutie. Stretli sa na ňom naši prváci a zázračná návšteva zo slovenskej rozprávkovej knižky O medovníkovom domčeku – ježibaba. Ježibaba bola trošku zábudlivá. Prváci jej po vetičkách vyrozprávali rozprávku, v ktorej sú ježibaba a deti Janko a Marienka dôležitými postavami. Písaným písmom sa prváci podpísali na papierové medovníčky. Medovníčky pekne pastelkami vyzdobili a prilepili na strechu ježibabkinho domčeka. Veršovanú verziu rozprávky prváci odvážne povedali ježibabe spamäti. Spoločne si zahrali scénu „ako si správne sadať na lopatu“. Šikovnosť prvákov ježibaba ocenila: pasovala prvákov čarovnou metlou za čitateľov knižnice v Diviakoch nad Nitricou. Prvú výpožičku prváci v knižnici urobia už v najbližší pondelok. Z pasovačky majú prváci silný zážitok vďaka svojej šikovnosti a pani vychovávateľke Mišejovej. Ako peknú spomienku dostali pamätný list a, ako inak, aj sladučký medovník. Prvákom prajeme, aby im nikdy nechýbala chuť do čítania!

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy oznamuje, že dňa  28.3.2017  (utorok) udeľuje žiakom základnej školy riaditeľské  voľno  z organizačných  a prevádzkových dôvodov.

            V tento deň budú všetci stravujúci sa žiaci základnej školy odhlásení z obeda, resp. desiaty.

            Prípadný záujem o stravu v školskej jedálni je potrebné nahlásiť najneskôr v pondelok 27.3.2017 do 14:00 hod.

          • Zápis do 1. triedy

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ, Diviaky nad Nitricou č. 121 oznamuje rodičom, že

            ZÁPIS dieťaťa do 1. ročníka ZŠ 
            pre školský rok 2017/2018  sa uskutoční dňa  18. apríla 2017 v čase od 12,30 h do 16,00 h 
            v budove 1. st. ZŠ (na poschodí) v II. A a III. A triede. 
            Na zápis prichádzajú deti, ktoré do 31.08.2017 dovŕšia 6. rok veku. Podrobné informácie budú poskytnuté rodičom v materskej škole. Deti navštevujúce iné materské školy získajú bližšie informácie u zástupkyne riaditeľky školy pre ZŠ PaedDr. Jany Hatványiovej.

             

             

             

             

             

             

             

        • Nie je klokan ako klokan
          • Nie je klokan ako klokan

          • Ten matematický klokan učaroval až 59 žiakom našej školy. Dňa 20. 3. 2017 „matematické hlavičky“ našej školy zažili práve s matematickým klokanom zábavu, poučenie a získali skúsenosti. Spolu so žiakmi zo 60 krajín sveta sa zapojili do tejto medzinárodnej matematickej súťaže. Počítali zaujímavé úlohy v kategóriách od Klokanka cez Školáka, Benjamína po Kadeta, t.j. od prvákov až štvrtákov cez piatakov a šiestakov, siedmakov a ôsmakov po deviatakov. Dobrovoľne sa popasovali so zaujímavými úlohami. Ako zachytili aj fotografie, žiaci tuho premýšľali , kreslili si pomocné obrázky, ba aj prsty pomáhali, len aby sa dopracovali k správnym výsledkom.  Dnešný prvý jarný deň oslávilo matematikou spolu s našimi žiakmi viac ako 65 000 riešiteľov z 1 400 škôl. Výsledky sa dozvieme 10. apríla 2017 na www.matematickyklokan.sk. Držíme palce našim žiakom, aby v silnej konkurencii obstáli čo najlepšie! 

        • Žiaci 7. a 6. ročníka na lyžiarskom výcviku v stredisku Kubínska hoľa
          • Žiaci 7. a 6. ročníka na lyžiarskom výcviku v stredisku Kubínska hoľa

          •  Na lyžiarskom výcviku sa žiaci naučili nielen ovládať lyže, aby vedeli zlyžovať akýkoľvek svah, ale sa aj dozvedeli pravidla správania sa na svahu – Biely kódex, ako si správne vybrať výstroj, históriu lyžovania, ako sa správať v prípade úrazov a ako im predchádzať.  Aby sme vládali lyžovať museli sme sa aj poriadne najesť a o to sa postarali pracovníci ubytovne a reštaurácie Kopačka.
            Voda nielen v pevnom stave, ale aj v kvapalnom nás veľmi potešila a dostatočne sme sa vyšantili v miestnom aquaparku – Aquarelax.  Lyžiarsky výcvik sme ukončili pretekom, v ktorom zvíťazili všetci, ktorí úspešne zvládli cestu nadol. Večer nasledovalo vyhodnotenie celého týždňa, zábavná časť izba baví izbu a diskotéka.
            Cestou domov sme sa zastavili pozrieť miestnu dominantu – Oravský hrad.
            Všetci sme sa vrátili zdraví a celí domov.

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom, že predpokladaný príchod žiakov z lyžiarskeho výcviku je  v piatok, približne 14:30 – 15:00 hod.

        • Návštevný deň
          • Návštevný deň

          • Hrdosť a zvedavosť bolo vidieť na tvárach žiakov v 1. A triede dňa 8.3.2017 viac ako v iné dni. Prváci nazvali tento deň Návštevný deň. Do triedy zavítali kamaráti a pani učiteľka z materskej školy. Prváci s najlepším osobným výkonom použili životnú zručnosť hrdosť, keď sa predstavili s dlhým hlasom, povedali a ukázali, čo sa už v škole naučili. Verte, že ukážky „učenia“ boli také pestré, že sa predškoláci v novom prostredí rýchlo osmelili a veľmi pekne predstavili. Prezradili prvákom, čo majú radi. Na stretnutí prvákov a predškolákov boli v rovnováhe radosť z poznávania, múdrosť a spolupráca. Žiakom prajeme, aby taký súlad pociťovali v našej škole neustále. Veľa úspechov!

        • Hodina slovenského jazyka v knižnici
          • Hodina slovenského jazyka v knižnici

          • „Dávne časy, bájne tvory, ríšu zvierat... čo len chceš, nájdeš, keď si do knižnice z času na čas zabehneš. Naučíš sa nové veci, pookreješ na duši, ak sa chytíš správnej knihy, zaľúbiš sa po uši. Čaká ťa svet fantázie, môžeš byť v ňom čím len chceš. Uvidíš, že keď to skúsiš, nikdy neoľutuješ.“ Pravdivosť tohto pekného citátu z knižnice v Diviakoch nad Nitricou zažili dňa 7.3.2017 prváci, druháci a tretiaci. V priestoroch knižnice strávili zaujímavú hodinu slovenského jazyka, na ktorej ich pani vychovávateľka Mišejová viedla knižnými aktivitami. Aj dnes bol čas v knižnici príjemným relaxom a skvelým spôsobom sebaobohatenia. Ďakujeme.

        • Všetko za minútu
          • Všetko za minútu

          • Priateľské slovo nič nestojí, a predsa je to ten najkrajší zo všetkých darčekov. Niekedy stačí povedať: „Cítim sa s tebou dobre.“ Aj u nás v škole sme sa posledný februárový týždeň cítili veľmi príjemne. Spoločne so žiakmi sme si pripomenuli Medzinárodný týždeň priateľstva. Najkrajším darčekom však boli športové výkony či priateľské gestá našich žiakov, ktoré prejavovali počas už tradičnej celoškolskej akcie Všetko za minútu. Spoločne sme oslávili jej dvadsiate prvé narodeniny. Tento ročník sa niesol v znamení letných olympijských hier, ktoré sa konali v auguste 2016. V telocvični vládla veľmi príjemná a priateľská atmosféra, ktorú dotvárali aj rodičia, rodinní známi či bývalí žiaci našej školy. Aj oni prišli našich športovcov povzbudiť. Všetci súťažiaci si zaslúžia veľkú pochvalu, pretože bojovali zo všetkých síl, navzájom si pomáhali a podporovali sa. A hoci víťazom sa stalo družstvo Ázie, pre nás všetkých boli víťazmi všetci žiaci, ktorí sa do súťaže zapojili. Verím, že každý si so sebou odniesol nezabudnuteľný zážitok a pocit, že aj malé denné udalosti robia život veľkolepým. Športu zdar!

          • Voľné pracovné miesto

          • Základná škola s materskou školou, Diviaky nad Nitricou č. 121 prijme do pracovného pomeru vedúcu zariadenia školského stravovania. 

            Nástup: možný ihneď

            Úväzok: 100%, počas PN s vyhliadkou trvalého PP

            Požiadavky: splnenie kvalifikačných predpokladov (úplné stredné odborné vzdelanie), bezúhonnosť, zdravotná spôsobilosť, ovládanie práce s PC na úrovni pokročilý. Vítaná prax + manažovanie zamestnancov + podvojné účtovníctvo.

            Žiadosť, profesijný životopis a doklady o vzdelaní prosíme doručiť na adresu: Základná škola s materskou školou, 972 25 Diviaky nad Nitricou č. 121, resp. riaditelstvo@zsdini.edupage.sk

            Kontakt: 0910 88 64 62, 0911 88 64 62

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 22. 02. 2017 sa naši žiaci opäť radi zapojili do školského kola súťaže Hviezdoslavov Kubín. Žiaci boli rozdelení do troch kategórií a súťažili v poézii a v próze. Svojím prednesom poukázali na pestrosť slovenskej i zahraničnej literatúry. Súťaž otvorila p. uč. Latzková, ktorá všetkých privítala, súťažiacim žiakom pripomenula pravidlá súťaže a predstavila porotu. Predsedníčkou poroty bola p. uč. Latzková a ďalšími členkami poroty boli p. uč. Vajdová a p. uč. Hatványiová. Prednesy žiakov boli v mnohých prípadoch na vynikajúcej úrovni. Poradie žiakov v jednotlivých kategóriách bolo nasledovné:

            POÉZIA:
            I. kategória: 1. miesto - N. Kotulová (IV.A), 2. miesto - L. Hanusová (III.A), 3. miesto - T. Hurtiš (II.A)
            II. kategória: 2. miesto - Katarína Kalfasová (VI.A)

            III. kategória: 2. miesto - K. Šrámeková (VIII.A), 3. miesto - Lea Žiaková (VIII.A),

            PRÓZA:
            I. kategória: 1. miesto - T. Hurtiš (IV.A), 2. miesto - L. Laššáková (IV.A), 3. miesto - A. Fodorová (II.A)

            II. kategória: 1. miesto - L. Kalfasová (V.B), 2. miesto - T. Iliaš (VII.A), 3. miesto - A. Beseda (V.B)

            III. kategória: 1. miesto - R. Púčiková (VIII.A), 2. miesto - A. Juríková (VIII.A).


            Musíme uznať, že všetci recitátori sú hodní uznania, pretože aj napriek svojim povinnostiam prejavili záujem naučiť sa dlhé texty a svojím prednesom dokázali preniesť porotu a ostatných divákov do hlbín spisovateľovej duše. Ešte raz všetkým gratulujeme a víťazom držíme palce v okresnom kole.

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ, Diviaky nad Nitricou č. 121
      • 0910886462
      • 0911 886 462
      • 972 25 Diviaky nad Nitricou 121
        97225 Diviaky nad Nitricou
        Slovakia
      • IČO: 036126683
      • DIČ: 2021625562
      • zariadenie školského stravovania:
        0950 559 404
        jedalen.diviaky@gmail.com
      • 0951 712 780
      • MŠ Diviaky nad Nitricou 3: 046 5453 226
        materskaskoladb@gmail.com
      • riaditeľka školy:
        Mgr. Gabriela Paulďurová
        0910 88 64 62
      • ekonomický úsek.
        Janka Hagarová , Jana Mikulášová
        0911 886 462
        skola.diviaky@gmail.com
      • Mgr. Tatiana Beňová, konzultačné hodiny: prvý pondelok v mesiaci 13:15 - 14:45
      • Mgr. Romana Mendelová,
        romanamendelova25@gmail.com
        konzultačné hodiny: každý pondelok 13:30 -15:00.
        Konzultácie v iných dňoch sú možné po vzájomnej dohode.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje