• Dôvera cup - ml. žiaci

          • Po dlhej športovej prestávke nás dnes mladší žiaci reprezentovali vo futbale. Ako víťazi obvodného kola sa prebojovali do okresného kola, kde ich čakali neľahkí súperi z Prievidze, Handlovej a Nitrianskeho Rudna. Jednotlivé vzájomné zápasy medzi družstvami boli veľmi vyrovnané a napínavé. Naši chlapci sa nezľakli a predviedli úctyhodný výkon, ktorý im priniesol veľmi pekné 3. miesto v okrese. Chlapcom ďakujeme a gratulujeme k úspechu.

            Zostava: S. Král, A. Blaho, A. Mikula, M. Dadík, A. Horvát, M. Hatványi, M. Vajda, F. Lagin, P. Znamenák. 

            Vzájomné zápasy:

            Nitrianske Rudno 1 : 1 Diviaky nad Nitricou (Dadík)

            Diviaky nad Nitricou 4 : 1 Handlová (Horvát - 3 góly, Blaho - 1 gól)

            Prievidza 4 : 2 Diviaky nad Nitricou ( Horvát - 2 góly)       

          • Európa v škole – celoslovenské kolo

          • Do celoslovenského kola medzinárodného projektu Európa v škole, ktorého gestormi sú medzinárodné organizácie: Rada Európy, Európsky parlament a Komisia Európskej únie, postúpili z okresného kola tri práce našich žiakov. Cenu a diplom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Slovenského výboru Európa v škole získala Klára Šrámeková zo 7.A triedy so svojou multimediálnou prácou „Som len obyčajné dievča.“ Gratulujeme a tešíme sa z úspechu.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka školy oznamuje, že v dňoch  21.4. a 22.4.2016 (štvrtok a piatok) udeľuje

            riaditeľské voľno žiakom 5. - 9. ročníka z organizačných dôvodov.

            Žiaci 1. stupňa. t.j. ročníky 1. až 4. sa budú učiť vo vedľajšej budove podľa upraveného rozvrhu. Nástup do školy žiakov 5. – 9. ročníka je v pondelok 25.4.2016.

            Záujem o obedy v školskej jedálni je potrebné nahlásiť najneskôr v stredu 20.4.2016.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Žiaci 3.ročníka sa zúčastnili plaveckého výcviku. Plávanie je zdravý a atraktívny šport pre každého. Je to ideálna aktivita ako sa udržať fit po celý život a je vhodná pre každú vekovú kategóriu. Žiaci si počas výcviku vytvárali pozitívny vzťah k pohybu vo vode, naučili sa nebáť  vody. Zvládli plávanie štýlu kraul, znak a nacvičovali hlavne správne dýchanie.
            15 detí  sa stretávalo s pani učiteľkou plávania  a zdokonaľovali sa vo svojich plaveckých zručnostiach. Záver výcviku sa niesol v súťaživej atmosfére a vyskúšali si aj rôzne hry  vo vode. Každý žiak si odniesol domov mokré vysvedčenie.

             

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa koná už po 20-tykrát. Naša škola sa do tejto akcie zapojí už po 11-tykrát.Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov, 15.4.2016, vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú našu podporu. Svoju podporu budete môcť vyjadriť vhodením dobrovoľného finančného príspevku do pokladničky našich dobrovoľníkov. Nájdete ich do 7:30 na dolnej chodbe našej školy a od 7:30 do 12:45 v oboch našich obciach. Za každý príspevok Vám v mene Ligy proti rakovine ďakujeme.

        • Leporelo
          • Leporelo

          • Žiaci  3.ročníka sa zahrali na spisovateľov. Vytvorili  leporelo O VYBRANÝCH SLOVÁCH. Vymysleli a napísali texty,  nakreslili ilustrácie. Leporelo predstavili žiakom 2.ročníka, ktorí si pozorne vypočuli príbehy, ktoré ich zaujali, najmä príbehy o zvieratkách.

        • Noc s rozprávkarom
          • Noc s rozprávkarom

          • Noc s rozprávkarom sa konala v noci z piatku 1. apríla na sobotu 2. apríla 2016.   Noc v škole zažilo 29 žiakov a šesť dospelých: pani učiteľky - Paulďurová, Hatványiová, Vajdová, Kohútová, Hanusová a zástupca rodičov Lucia Janeje.

            Celý večer až do skorých ranných hodín sa niesol v duchu tvorby J.  C. Hronského a jeho literárneho diela Tri múdre kozliatka. Kniha skrýva v sebe 13 rozprávok, ktoré humorným spôsobom približujú správanie sa kozliatok pri hľadaní svojho strateného gazdu. Všadejama, Všadebrada a Všadekapusta prekonajú aj vďaka svojim chabým vedomostiam vzdialenosť z rodnej dediny do New Yorku.

            Všetky deti, ktoré sa zúčastnili tohto večera, si zaslúžia obrovskú pochvalu. Počas všetkých zadaných úloh pracovali aktívne, tvorivo, húževnato, s entuziazmom. Dostali cestovný pas, čítali rozprávky, vypĺňali pracovné listy,  reprodukovali rozprávky, vymýšľali osemsmerovky, kreslili, naučili sa spievať pieseň Povej, vetrík, povej, večerali zeleninku v surovom stave, hľadali sladký poklad potme vo vonkajšom areáli, hádali hádanky, písali Milé poznámky, pracovali s tabletmi, s vizualizérom, s klikermi. 

            Večerné spanie sprevádzalo chichúňanie sa, vzájomné vyrušovanie sa, ale nakoniec všetci spali aspoň chvíľu. Aj dozorujúce pani učiteľky.

            Po budíčku pani riaditeľky v sobotu musel vstať každý. Po rannej hygiene sa urobilo slávnostné vyhodnotenie.  Raňajkovalo sa spoločne. Nikto neodišiel hladný. Po raňajkách nastalo balenie a upratovanie, aby v pondelok ráno mohlo začať vyučovanie.

            Veľké poďakovanie patrí aj obetavým a tvorivým pani učiteľkám, ktoré sa dlho pripravovali a dali si záležať na tom, aby sa deťom páčili úlohy, poklad aj spomienkové predmety.  Ďakujem im patrí aj za sprostredkovanie umeleckej literatúry žiakom prostredníctvom zážitkov.

             

            Záujemcovia si môžu pozrieť výstupy z Noci s rozprávkarom v kútiku na dolnej chodbe. Nachádzajú sa tam aj hádanky, ktoré museli deti uhádnuť, aby sa dostali k pokladu. Skúste hádať. Dostali by ste sa k pokladu?

            - Stojím vedľa veľkej šéfky, navštevujú ma deti i pani učiteľky. Vždy, keď chceš vidieť pohľad zhora, pomôže ti kostra moja.

            viac na: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1168024313241668.1073741958.256961574347951&type=3

             

        • Exkurzia v úpravni vody Turček
          • Exkurzia v úpravni vody Turček

          • Štvrtáci a siedmaci sa v posledný marcový deň zúčastnili netradičnej exkurzie v úpravni vody Turček. Od toho dňa vám žiaci presvedčivo vysvetlia postup úpravy povrchovej vody na pitnú: do vody sa pridáva síran železitý, ktorý vytvorí „vločky“. Vo vločkách sa zhlukujú nečistoty a mikróby z vody.  Voda sa nechá usadiť,  sedimentovať. Filtruje sa cez pieskový filter. Potom sa opäť chemicky upravuje – dezinfikuje.  Postupu úpravy vody môžete plne dôverovať, veď naši žiaci získali informácie priamo od zamestnancov úpravne vody Turček. Naši žiaci majú skúsenosť, že pitná voda v našej obci je tvrdá. Preto bolo zaujímavým zistenie, že voda z Turčeka je veľmi mäkká, a dovápňuje sa. Napríklad aj preto, aby nezhrdzavelo vodovodné potrubie. Štvrtákov aj siedmakov prekvapilo a aj pobavilo, že  „odpad“ po filtrácii sa nevyhadzuje, ale využíva na výrobu krmív pre hydinu.  Zamestnancom prevádzky veľmi pekne ďakujeme za skvelú možnosť vidieť úpravu vody na vlastné oči.

          • Testovanie T9

          • Riaditeľstvo školy oznamuje, že udeľuje riaditeľské voľno žiakom 5. - 8. ročníka  na deň  6. apríl 2016 z dôvodu Testovania T9.

            Žiaci 1. stupňa. t.j. ročníky 1. až 4. sa budú učiť vo vedľajšej budove podľa upraveného rozvrhu. 

            Všetky podrobnosti o testovaní deviatakov  6.  apríla 2016 v našej škole si môžete prečítať tu:  T9-2016.pdf

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

          • Dňa 14.3. - 18.3. 2016 by ste márne hľadali druhákov, tretiakov, či štvrtákov v bežných priestoroch našej ZŠ. Títo žiaci sa spolu s triednymi pani učiteľkami učili takmer 60 km od miesta bydliska v škole v prírode. Mnohí skúsili prvýkrát odlúčenie od rodičov, schopnosť prispôsobiť sa spoločným pravidlám, poradiť si v životných situáciách... Všetky deti zvládli situácie najlepšie ako vedeli. Zaslúžia si veľkú pochvalu. Veríme, že na prekrásne prostredie ihličnatých lesov v okolí RZ Paradise v Kunerade zostanú žiakom len pekné spomienky.

        • Európa v škole - okresné kolo
          • Európa v škole - okresné kolo

          • Prvé miesta v okresnom kole a tým aj postup do celoslovenského kola získali práce: výtvarná práca „Dievča to zvládne tiež!“ 2. A triedy, výtvarná práca „Výkričník" žiakov 9. B triedy, multimediálna práca „ Som len obyčajné dievča“ žiačky Kláry Šrámekovej. Lenka Nosková so svojou multimediálnou prácou „Ochrancovia internetu“ získala čestné uznanie. Žiakom gratulujeme a prajeme veľa tvorivých nápadov.

        • Zápisník cestovateľa
          • Zápisník cestovateľa

          • Cestovná kancelária BUBO Travel Agency pripravila druhý ročník súťaže s názvom „ZÁPISNÍK CESTOVATEĽA", vďaka ktorej sme mohli zažiť veľké cestovateľské dobrodružstvo. Úlohou súťažného tímu bolo vybrať si jednu konkrétnu krajinu a podrobne ju spracovať. Do súťaže sa zapojila 7.A trieda, ktorá sa rozhodla pre exotickú Jamajku. Kreatívnym a interaktívnym spôsobom mali predstaviť  a odprezentovať vybranú krajinu, a to tak, aby pre jej návštevu nadchli čo najviac cestovateľských dobrodruhov spomedzi svojich rovesníkov. Každý tím mal vytvoriť svoj vlastný cestovateľský „bedeker" s najzaujímavejšími informáciami a pikoškami. Museli vytvoriť aj špeciálny plagát či iný ľubovoľný  priestorový objekt, ktorého cieľom bolo čo najlepšie zobrazenie vybranej krajiny. A okrem toho vytvorili aj kreatívnu cestovateľskú mapu ideálnej poznávacej cesty pre svojich rovesníkov. Súťažné práce hodnotili cestovatelia, ako napr. Pavol Barabáš, Tamara Heribanová, Martin Nikodým, Tibor Búza a mnohí ďalší. Náš projekt sme zdarne dopravili do Bratislavy, za čo ďakujeme ochotným rodičom našej žiačky a už sme museli čakať na výsledky. Nakoniec sa nám námaha vyplatila. Získali sme Špeciálnu cenu za najlepší priestorový objekt.

        • Noc s rozprávkarom
          • Noc s rozprávkarom

          • Od piatka  1. apríla  do soboty 2. apríla 2016   v čase od 19:00 do  9:00  sa v našej  škole uskutoční podujatie s názvom Noc s Rozprávkarom. Noc s Rozprávkarom je akcia zameraná na podporu detského čítania. Cieľom podujatia je deti opäť priviesť k čítaniu a záujmu o knihu prostredníctvom rôznych zábavných aktivít, hier, súťaží a kreatívnej činnosti.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 11. 03. 2016 sa naši žiaci opäť radi zapojili do školského kola súťaže Hviezdoslavov Kubín. Žiaci boli rozdelení do troch kategórií a súťažili v poézii a v próze. Svojím prednesom poukázali na pestrosť slovenskej i zahraničnej literatúry. Súťaž otvorila p. uč. Latzková, ktorá všetkých privítala, súťažiacim žiakom pripomenula pravidlá súťaže a predstavila porotu. Predsedníčkou poroty bola p. uč. Latzková a ďalšími členkami poroty boli p. uč. Vajdová a p. uč. Hatványiová. Prednesy žiakov boli v mnohých prípadoch na vynikajúcej úrovni.  Poradie žiakov v jednotlivých kategóriách bolo nasledovné:

            POÉZIA:

            I. kategória: 1. L. Hanusová (II.A), 2. N. Kotulová (III.A), 3. S. Šúňová (IV.A)

            III. kategória: 1. A. M. Uhlárová (IX.B), 2. Ivana Kunkelová (VII.A), 3. M. Šnircová (IX.A)

            PRÓZA:

            I. kategória: 1. C. Jančová (III.A), 2. L. Kalfasová (IV.A), 3. K. Adamcová (IV.A)

            III. kategória: 1. A. Juríková (VII.A), 2. L. Nosková (IX.B)

            Musíme uznať, že všetci recitátori sú hodní uznania, pretože aj napriek svojim povinnostiam prejavili záujem naučiť sa dlhé texty a svojím prednesom dokázali preniesť porotu a ostatných divákov do hlbín spisovateľovej duše. Ešte raz všetkým gratulujeme a víťazom držíme palce v okresnom kole, kde budú našu školu reprezentovať. 

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Úspešnými riešiteľmi okresného kola Pytagoriády spomedzi 322 účastníkov 3. až 8. ročníkov sa stalo 63 žiakov, t.j. 20%. Medzi nimi žiaria aj mená našich žiakov: Lukáš Mikula z III.A, Adriána Juríková zo VII.A. Blahoželáme

        • Európa v škole
          • Európa v škole

          • Európa v škole je medzinárodný projekt spojený so súťažou, určený deťom a mládeži vo veku 6 – 19 rokov. Projekt je organizovaný v 36 krajinách Európy pod záštitou medzinárodných organizácií. Motto 63. ročníka projektu/súťaže EURÓPA V ŠKOLE v školskom roku 2015 – 2016  je ŽIŤ SPOLOČNE V MIERI.

        • Výtvarná súťaž Lidice
          • Výtvarná súťaž Lidice

          • Medzinárodná detská výtvarná výstava Lidice 2016, bola založená v roku 1967 na uctenie pamiatky detských obetí z českej obce Lidice, zavraždených nemeckými nacistami, a všetkých ďalších detí, ktoré zahynuli vo vojnových konfliktoch. Téma 44. ročníka je Škola? Vzdelanie! Táto výstava získala počas svojej histórie medzinárodný ohlas a stala sa jednou z najväčších a najstarších výstav detskej tvorby v Európe i vo svete, pretože do nej v posledných rokoch prichádza cez 25 000 prác z viac ako 70 krajín celého sveta. Do tejto súťaže sa každý rok zapájajú aj naši žiaci.

            http://www.mdvv-lidice.cz/aktualni/vyzva/

    • Kontakty

      • ZŠ s MŠ, Diviaky nad Nitricou č. 121
      • 0910886462
      • 0911 886 462
      • 972 25 Diviaky nad Nitricou 121
        97225 Diviaky nad Nitricou
        Slovakia
      • IČO: 036126683
      • DIČ: 2021625562
      • zariadenie školského stravovania:
        0950 559 404
        jedalen.diviaky@gmail.com
      • 0951 712 780
      • MŠ Diviaky nad Nitricou 3: 046 5453 226
        materskaskoladb@gmail.com
      • riaditeľka školy:
        Mgr. Gabriela Paulďurová
        0910 88 64 62
      • ekonomický úsek.
        Janka Hagarová , Jana Mikulášová
        0911 886 462
        skola.diviaky@gmail.com
      • Mgr. Tatiana Beňová, konzultačné hodiny: prvý pondelok v mesiaci 13:15 - 14:45
      • Mgr. Romana Mendelová,
        romanamendelova25@gmail.com
        konzultačné hodiny: každý pondelok 13:30 -15:00.
        Konzultácie v iných dňoch sú možné po vzájomnej dohode.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje